ga naar nieuw artikel: RABO-medewerkers oplichters?

 

 

21  Sep  2012

Huizenprijzen stijgen

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn de huizenprijzen in augustus 2012 met 8% gedaald ten opzichte van augustus 2011. Je hebt halve waarheden, grote leugens en statistiek. Wat het Centraal Bureau voor de Statistiek beweerd is een gigantische leugen. Of statistiek.

Volgens het kadaster:

In augustus 2012 vonden 170 executieveilingen plaats. Dit is een stijging van 18,1% ten opzichte van augustus 2011 (144). In augustus 2012 registreerde het Kadaster 8.384 verkochte woningen. Dit is een daling van 16,2% ten opzichte van augustus 2011 (10.009).

In augustus 2011 waren er dus 1,44% executieveilingen en in augustus 2012 waren er 2% executieveilingen.

We kunnen aannemen dat bij een executieveiling een huis weggaat voor 50% tot 60% van de executiewaarde. Kijken we zo naar de cijfers, dan is er geen daling van 8% ten opzichte van augustus 2011. Mogelijk is er zelfs helemaal geen daling van de huizenprijs.

Ik stel voor, dat het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn huiswerk overdoet en de prijswijziging publiceert exclusief de executieveilingen. Dat geeft een veel juister beeld van de woningmarkt.

Zou het Centraal Bureau voor de Statistiek dat doen, dan blijkt, dat de woningmarkt zich gestabiliseerd heeft en dat de prijsdaling ten einde is gekomen. En dat is geen wonder.

Sinds 2008 zijn de huizenprijzen met ca. 20% gedaald en de prijzen van olie, staal, koper, etcetera zijn met 30 - 50% gestegen. In 2007 was de olieprijs gemiddeld $ 79,50 en nu is deze $ 111. Dat is een stijging van 40%. Door de stijging van de grondstofprijzen is de vervangingswaarde van huizen fors gestegen. Als de vervangingswaarde van huizen fors stijgt, kunnen de verkoopprijzen niet blijven dalen. De huizenprijzen zijn nu eigenlijk al te laag. Het bewijs voor deze stelling? We zijn door de zwaarste crisis sinds de jaren '30 gegaan en de huizenprijzen dalen nauwelijks. Mensen willen gewoon niet verkopen voor lagere prijzen. En projectontwikkelaars kunnen niets bouwen voor de huidige prijs.

 

Met Licht en Liefde, Andreas Firewolf

 

Ik ben beschikbaar voor brainstorm-sessies, lezingen en seminars. Klik hier voor meer informatie

 

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Voor contact of om feedback te geven klikt u op:

 

Uw ip-nummer is geblokkeerd voor inloggen en reageren.

Indien u zich misdraagt op deze site, kunnen we uw ip-nummer blokkeren. Dit kan ook voorkomen, als uw computer door criminelen is overgenomen.

Wilt u de blokkade opheffen, doe dan het volgende:

  • Schaf een virusscanner en firewall aan
  • Maak uw computer schoon
  • Stuur ons een email om de blokkade op te heffen, met uw ip-nummer.

Het kan ook zijn, dat uw ip-nummer wijzigt tijdens het surfen. Dit kan gebeuren indien u uw echte ip-nummer geheim houdt. Deze site is beschermd tegen dat soort technieken.

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  
reclame/nula_75euro_200.gif
reclame/Spirsexhoog.gif
Ontwikkeld door Nul-A Computers