Is de Haagse politiek doorgerot ? Minister van Financien weigert de wet te handhaven. Staatssecretaris van Economische zaken weigert bankenkartel aan te pakken. Bankroversbendes zoals Rabo, ABN-AMRO en ING beroven het nederlandse volk met steun van de Nederlandse bank, de AFM en de gehele politiek.

 

Strafrechterlijk onderzoek tegen Rabo

 

Rente in Nederland ruim VIER keer zo hoog als in Duitsland. Rente manipulatie

 

Aandelenlease.nl Het volk werd/wordt beroofd door de talentloze corporate-crimers

Schadefooitje.nl Wanneer een bankroversbende (Rabo, ABN-AMRO, ING, et cetera.) de klant schade berokkent, wordt deze schade vaak afgedaan met een fooitje.

 

24  Mei  2011

Europese Consumenten Commissie

Samenvatting

Er moet een Europese Consumenten Commissie komen die

  • recht spreekt in zake conflicten tussen consument en producent;
    • met lage kosten voor de consument indien deze ongelijk krijgt;
    • geen kosten voor de consument indien deze gedeeltelijk of volledig gelijk krijgt;
    • en zonder dat de consument een advocaat nodig heeft.
  • recht spreekt in conflicten tussen consument en euro-ambtenaar;
    • met de bevoegdheid om onzinnige regels meteen aan de papierversnipperaar te voeren.

Deze Europese Consumenten Commissie spreekt recht en doet dwingende uitspraken in conflicten tussen consument en producent. Uitspraken treden meteen in werking. Als de producent in beroep gaat, gaat daar geen opschortende werking van uit.

Deze Europese Consumenten Commissie beschermt de consumenten tegen de bemoeizucht en regeldrift van de euro-ambtenaar. Regels die schadelijk zijn voor de consument worden gewoon nietig verklaard.

In het algemeen dient de consument veel beter beschermd te worden.

Algemene voorwaarden van producenten dienen we te gaan zien als onzinnig geleuter. Algemene voorwaarden worden wettelijk geregeld. Producenten verliezen hun recht om met 'algemene voorwaarden' de consumentenrechten in te perken.

Foute producenten, foute producten

Een flink aantal jaren geleden kocht ik een kleuren laserprinter van Konica Minolta. Daarnaast gebruik ik een zwart-wit laserprinter van Brother. Die van Brother werkt heel goed met gewoon een standaard driver. Die van Konica Minolta is gewoon crimineel slecht. Als ik één pagina wil afdrukken en de printerdriver staat op "beiden" (even en oneven pagina's), dan gooit hij er naast de bedrukte pagina nog een onbedrukte pagina uit. Wil ik pagina 22 en 23, gooit hij er ook nog even een lege pagina voor 21 en 24 tussendoor. Waar kan ik schadevergoeding krijgen voor zo'n product? Waarom krijgt zo'n bedrijf geen hoge boete? Waarom worden wij consumenten niet beter beschermd tegen idiote managers van malafide bedrijven, die gewoon schijt hebben aan hun klanten?

Ik had ooit een Canon inkjetprinter. Een heel dure van een paar honderd euro. Heel even gebruikt, daarna weggegooid omdat hij niet voldeed. Drie jaar geleden kocht ik een Canon fototoestel, omdat deze op internet goede recensies had. Deze recensies zijn vermoedelijk gekocht door Canon. Het toestel zelf (Powershot SX10 IS) vind ik vreselijk.

Als consument heb ik duidelijke keuzen gemaakt: Nooit meer iets van Canon, nooit meer iets van Konica Minolta. Hun producten mogen ze van mij in hun kont schuiven. En als het management krom gaat staan, ben ik gaarne bereid om een zeecontainer van hun rotzooi in hun kont te rammen. Ik heb het vermoeden, dat veel gewone werknemers van deze bedrijven daar graag bij zouden helpen. En printers? Ik beperk me tot twee betrouwbare producenten: Epson en Brother.

We worden voortdurend overspoeld met foute producten, die met zee-containers worden aangevoerd uit China. Daar zit zo veel rotzooi tussen. In de doe-het-zelf markt vaak levensgevaarlijke rotzooi. Maar denk niet, dat de bekende producenten het wel goed doen. Black-and-Decker en Skil elektrische apparaten zijn gewoon troep. Bosch groen? Ik heb al verschillende machines van ze versleten, de één nog slechter dan de andere. Een excentrische schuurmachine die na anderhalf jaar gewoon op is. Een decoupeerzaag die niet recht blijft staan, omdat het kantelmechanisme niet goed vastgeschroefd kan worden, doodgewoon omdat het product niet goed ontwikkeld is. De doe-het-zelf markt is gewoon ziek, heel erg ziek. Ik ben tevreden met Metabo en Bosch blauw, machines voor de professionele markt.

Twee jaar geleden werden we ineens overspoeld met 'trimmers'. De gewone ouderwetse bosmaaier met slijpbare messen was ineens helemaal uit. Er moest met draadjes getrimd worden, terwijl dat nog niet goed was uitgetest. Eerst één van gardena gekocht. Dat vreselijke ding heeft het nooit goed gedaan en was na een jaar helemaal versleten. Terwijl ik hem nauwelijks gebruikt had. Met Gardena heb ik de laatste jaren zo veel ellende gehad, dat ik nooit meer iets van Gardena moet hebben. Toen een trimmer gekocht bij Hornbach van hun eigen merk. Was een goed merk, zei de verkoper. Na twee minuten was dat ding versleten. U leest het goed: Twee minuten !!! Een eikel van een manager had blijkbaar besloten, dat het trimdraadje door een messing-geleider moest. Een stalen geleider zou zeker 2 eurocent meer hebben gekost. Maar een messing-geleider kan daar helemaal niet tegen. Deze was dus inderdaad binnen twee minuten kapot, waardoor dat onding helemaal niet meer functioneerde.

Vorig jaar een trimmer van Flymo aangeschaft. Veel beter dan dat onding van Gardena. Die trimmer van Flymo doet het. Als je als trim-draad een goedkope gladde draad koopt, die je zelf om de spoel wikkelt. De standaard draad op de spoel van de Flymo trimmer is gewoon ondeugdelijk.. Geeft alleen maar ellende.

Die Flymo trimmer doet het, maar het is wel een RSI apparaat. Het heeft geen aan-knop, die je vast kunt zetten. Je moet de knop ingedrukt houden. En daar krijg je dus RSI van.

Foute ambtenaren ???

Hierboven noemde ik het Flymo RSI-apparaat. Flymo is niet de enige. Sinds enige jaren kun je bovenfrezen niet meer aan laten staan. Je moet een knop ingedrukt houden om hem te laten draaien. Nu is het lastig om hout door een bovenfrees te voeren, als je met één hand de knop ingedrukt moet houden. Bovendien krijg je ook daar RSI van.

Van de help-desk van fabrikanten heb ik begrepen, dat dit komt door europese regelgeving. Ambtenaren, die zelf nog nooit een frees of trimmer in de hand hebben gehouden, schijnen voor ons te bepalen, hoe zo'n product moet werken. Dat doen ze, zo menen ze, voor onze veiligheid. En natuurlijk is het heel veilig. Als ik RSI krijg aan mijn beide handen, kan ik geen zaagmachine, freesmachine of trimmer meer bedienen. En dat is heel veilig, menen die ambtenaren.

De werkelijkheid is natuurlijk heel anders. De stekker van mijn bovenfrees steek ik in een contactdoos Met een ijzerdraad zet ik de frees continue op aan. Wanneer ik hem wil gebruiken, zet ik de contactdoos aan. Heb ik toch mijn aanschakelaar. Veel minder veilig en veel minder werkbaar dan een vergrendelbare aanknop op het appraat zelf.

Vroeger had je flauwe grappen over ambtenaren. Zoals: "Wat is het verschil tussen een ambtenaar en hout? Hout werkt!" Helaas zijn deze grappen achterhaald. De moderne ambtenaar wil ons overtuigen, dat hij heel hard werkt. Om dat te doen, verzint hij regels, waarvan we zoveel mogelijk last hebben. Zoals elektrische apparaten zonder vergrendelbare aanknop. Den worden we er voortdurend aan herinnert, dat de moderne ambtenaar werkt. Leveren ze ook ambtenaren met vergrendelbare uitknop?

Ont-ambtenaring

Er zijn ruwweg twee soorten ambtenaren: werkers en regelneven. Tot de werkers behoren politie-agenten, brandweerlieden, controleurs en mensen die zorgen voor onderhoud en reiniging. Heel nuttige ambtenaren. De regelneven zijn degenen, die voortdurend nieuwe regels verzinnen. We hebben enorme gebouwen, zoals ministeries, die volzitten met regelneven. Tesamen maken zij zo'n ingewikkeld systeem van regels, dat niemand meer aan alle regels kan voldoen. De bureaucratie is gewoon een verschrikkelijke machine geworden, die ons leven alleen maar slechter maakt. Bovendien kosten al die regelneven heel veel geld. Alleen al de werkplek van zo'n regelneef. Die voldoet natuurlijk aan alle regels van de Arbo-wet. Je, meneer of mevrouw regelneef zorgt goed voor zichzelf.

Al decenia beloven de politici te gaan bezuinigen op de regelneven en -nichten. Voor iedere verkiezing heeft men de mond vol van deregulering. Maar het komt er allemaal niet van.

Misschien moeten we een mini-ster van deregulering en ont-ambtenarisering aanstellen, met een compleet ministerie onder zich. Regelneven en -nichten moeten dan bewijzen, dat ze nuttig zijn. Kunnen ze dat niet, worden ze ontslagen.

 

Andreas

 

Ik ben beschikbaar voor brainstorm-sessies, lezingen en seminars. Klik hier voor meer informatie

 

Commentaar formulier

Voor contact met de eigenaar van deze website klikt u op 'Contact formulier'

Om feedback te geven op DEZE pagina klikt u op 'Feedback geven'. Feedback wordt niet gepubliceerd.

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Commentaar wordt gepubliceerd of genegeerd.

Als u commentaar wilt geven op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

In welk jaar werd de euro ingevoerd? (Tweeduizend en twee)

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  
reclame/nula_200.gif

 

reclame/varietarier.gif

 

 

Andreas Firewolf, nederlandse site

Cirkel van Licht en Liefde

Spiritualiteit en Seksualiteit

Variatarian vegetarische recepten

Andreas Firewolf, english site

Circle of Light and Love

Spirituality and Sexuality

Nul-A Computers, webhosting en website ontwikkeling met eigen CMS.

Verzend
Korte biografie van Andreas Firewolf

Hoekstra (Mini-ster van Financien)

weigert het Europees Consumenten Recht inzake financiele producten te handhaven en weigert de AFM opdracht te geven de Nederlandse wet te handhaven.

Hoekstra heeft de bankroversbendes (Rabo, ING, ABN-AMRO en vele anderen) een vrijbrief gegeven, om het nederlandse volk leeg te zuigen.

Keizer (Staats-secretaresse van Economische Zaken)

weigert een kartelonderzoek naar de bankroversbendes (Rabo, ING, ABN-AMRO en vele anderen), omdat dat niet in het algemeen belang is.

De advocaat van de Rabobank en Kifid hebben expliciet geschreven in een juridische procedure, dat er sprake is van een bankenkartel, en dat banken hun klanten mogen bestelen, omdat de andere bankroversbendes (ING, ABN-AMRO en vele anderen) dat ook doen.

Verzoek tot strafrechterlijk onderzoek en strafrechterlijke vervolging van de Rabo bank

 

Rabo is schuldig aan:

Naar beginpagina

We worden bestolen door de banken

 

Energiepolitiek voor een beter milieu
Economische ideeen voor de nieuwe tijd

Ruttisme

is het tegengestelde van fascisme. Fascisten willen strijden voor iets. Het Ruttisme vermijdt iedere strijd. Vragen beantwoord men met "dat kan ik me niet herinneren", "wegens te kort aan geheugen heb ik dat gewist", et cetera.

Wanneer kritiek te groot wordt, laat men de regering vallen. Vervolgens regeert men demissionair verder, zonder iets te doen. Na de verkiezingen regelt men een kabinetsformatie van een jaar en ondertussen ritselt men demissionair verder.

Artikelen over de wereld politiek
Handhaving van de orde is ook een mensenrecht
De opiumwet
Religie en mensenrechten, gaan ze samen?
VVD volstrekt onbetrouwbaar
Hoe kunnen we beter samen leven=
Hoe zit het met rechten van kinderen?
Ideeen voor een beter klimaat en een beter milieu
Hoe gaan we met dieren om?
Wat is er nodig om autarkisch te leven ?

Volledige buitensluiting sinds 1988

 

Sinds 1988 word ik voortdurend gediscrimineerd. Meer dan 33 jaar ben ik aan een stuk door vertrapt en buitengesloten. Voortdurend word ik sociaal en economisch buitengesloten en beschadigd.

ASN discrimineert

22 April 2022 was het weer raak. Ik heb een zakelijke bankrekening aangevraagd bij de ASN. De ASN heeft dit geweigerd. De ASN weigert ook antwoord te geven op de vraag waarom ze mij afwijzen.

Weerwoord

In dit deel van de site kun je alles lezen over de misselijke manier waarop in Nederland anders denkende mensen worden kapot gemaakt.

Blog van Groene Politiek

 

Klik hier voor regelmatig commentaar op de waanzin van de politiek, de waanzin van de media, de vernietiging van ons klimaat et cetera.

Wil je dit volgen en regelmatig emails ontvangen?

 

Klik dan hier

en registreer je als lid.

Koude oorlog
Het gele hesjes protest is niet effectief. Men kan beter protesteren tegen de pensioenfondsen.
Voorstel voor een Europese Partij voor Cosumenten Belangen

Ruttisme

is het tegengestelde van fascisme. Fascisten willen strijden voor iets. Het Ruttisme vermijdt iedere strijd. Vragen beantwoord men met "dat kan ik me niet herinneren", "wegens te kort aan geheugen heb ik dat gewist", et cetera.

Wanneer kritiek te groot wordt, laat men de regering vallen. Vervolgens regeert men demissionair verder, zonder iets te doen. Na de verkiezingen regelt men een kabinetsformatie van een jaar en ondertussen ritselt men demissionair verder.

Politiek Den Haag prventief ruimen.

Volgens de Raad van Europa: 'Politiek en bestuur in Nederland moeten dringend op de schop'.

Deze uitspraak is veel te mild. Naar mijn mening:

De gehele top van Nederland is volledig doorgerot.

De politieke partijen functioneren als maffia-families, mini-ster-president Mark Rutte is feitelijk de 'Capo di tutti capi' van de beestenbende.

Maar als u enig fatsoen heeft:

Revoluties zijn noodzakelijk

Machthebbers misbruiken hun macht en verrijken zichzelf. Dat doen ze vrijwel altijd. Kort na een revolutie houden ze zich in, uit angst voor onthoofding o.i.d. Na één generatie beginnen ze hun angst te verliezen en worden ze brutaal en extreem hebzuchtig. Na twee generaties zijn ze volledig ontremd. Dan is het tijd voor een volgende revolutie.

 

De Franse revolutie was het meest succesvol

De Fransen onthoofden vrijwel de gehele 'adel' en een deel van de priesters. Daarom was er geen verzet meer tegen verandering.

 

De Wende was de minst succesvolle revolutie

Toen in 1989 de muur viel, kwam in Oost Duitsland de Wende. Niemand werd onthoofd of opgehangen. Een paar jaar na de Wende had het oude bestuur weer de macht. Oost Duitsland is nu nog steeds een bestuurlijke puinhoop.

Landverraders eisen uw stem
VVD totaal onbetrouwbaar
Waarom geen actie tegen Geert Wilders en de PVV. De PVV is ondemocratisch en wordt gefinancierd door Nationaal Zionisten. Wilders is een landverrader
Open brief aan de Tweede Kamer over hypotheekrente
Hoe kun je wel voordeurdeler zijn en geen fiscaal partner ???
Staten Generaal in staat van ontbinding
Mag een 11-voudige brandmoordenaar vice-voorzitter worden van de Raad van Staten ???
Politiek schuldig aan verwijfd getut!
Vermindering administratieve lastendruk en deregulering.
Opheffen politieke partijen.
Prestatie-contract met tweede kamer.
Tweede kamer kan beter gehalveerd worden
Eerste kamer doet zijn werk niet en kan beter worden opgeheven
Rechten en plichten van de staat
Maatregelen tegen media-magnaten
Naar een nieuwe democratie
Ontwikkeld door Nul-A Computers