Is de Haagse politiek doorgerot ? Minister van Financien weigert de wet te handhaven. Staatssecretaris van Economische zaken weigert bankenkartel aan te pakken. Bankroversbendes zoals Rabo, ABN-AMRO en ING beroven het nederlandse volk met steun van de Nederlandse bank, de AFM en de gehele politiek.

 

Rente in Nederland ruim VIER keer zo hoog als in Duitsland. Rente manipulatie

 

 

17  Dec  2019

Gaat de Rabobank failliet ?

 

Mensen die de Rabobank kennen, zullen in eerste instantie in de lach schieten bij deze titel. De rabobank staat bekend als één van de rijkste banken ter wereld. Die gaan toch niet zo snel failliet?

Maar is de Rabobank wel zo rijk? Of kloppen hun boeken niet?

 

Pyramide spel

De Rabobank heeft een gigantisch bedrag uitgeleend aan de Nederlandse boeren. Hun voornaamste onderpand is hun grond. De schuld die de boeren hebben zou moeten worden gedekt door de waarde van de grond.

Daarbij rijst de vraag: Hoeveel is hun grond waard? Of beter: Heeft de Rabobank met de waarde van de landbouwgrond zitten rommelen?

 

Gerommel met prijzen van landbouwgrond

Sinds de tweede wereldoorlog is de Rabobank (voorheen Raifeissenbank en Boerenleenbank) geleidelijk aan een monoplolist geworden op de kredietverschaffing aan de Nederlandse boeren. De Rabobank verschaft de taxateurs werk. Deze zijn volledig afhankelijk van de Rabobank en volgen de instructies van de Rabobank.

Wanneer een boer stopt, verkoopt hij zijn grond. Is de waarde gedaald, dan kan hij zijn schulden niet betalen. Is de waarde fors gestegen, dan kan hij zijn schuld aan de Rabobank voldoen en heeft hij een pensioentje.

Zodra de waarde van de grond daalt, heeft de Rabobank een enorm probleem. Alle boerderijen komen dan onder water te staan en de Rabobank moet een enorm bedrag afschrijven. Dat willen de bankiers niet. Gelukkig werken de taxateurs voor de Rabobank. Dat maakt het leven een stuk gemakkelijker. Ieder jaar wordt de grond hoger getaxeerd. De boer blij en de Rabobank blij. De schuld wordt steeds doorgeschoven naar de volgende generatie boeren.

 

Stikstof crisis

Dit pyramide spel ging decenia lang goed. Maar nu moet de overheid stikstof maatregelen nemen. Als gevolg daarvan moet de veestapel gehalveerd worden. Oeps! Nu stort het hele kaartenhuis in.

Als de boeren minder kunnen produceren, daalt de waarde van de landbouwgrond. Vermoedelijk is de getaxeerde waarde van de grond meer dan drie keer ( !!! ) de gebruikswaarde. Dat kan betekenen, dat de Rabobank 2/3 van het aan de boeren geleende bedrag moet afschrijven.

Zal de Rabobank dat overleven ???

 

Wat is de waarde van landbouwgrond ?

In principe is dat vrij simpel te berekenen. Een ha. levert 45 ton aardappelen. Dat is zo'n 9000 euro. Om die aardappelen te kweken, moet de boer kosten maken. Dat is ongeveer 7.500 euro (in 2019). Een ha. levert dus 1.500 euro op. En dat is een zeer optimistische schatting. De boer moet ook nog wat verdienen. Zeg 1.250 euro. Dan blijft er 250 euro over voor de grond. Vermenigvuldig je dit met 30 jaar, dan kom je op een grondprijs van 7.500 euro. Maximaal.

Als je uitgaat van een rente van 3,3% kom je aan hetzelfde bedrag. 3,3% rente voor een lening met risico is erg laag.

De prijzen voor landbouwgrond zijn echter opgedreven tot ca. 60.000 euro per ha. of meer. De gemiddelde verkoopprijs van een ha. landbouwgrond is dus bijna tien keer de gebruikswaarde. Dat kan natuurlijk niet goed gaan.

 

  • Als de Rabobank 80% van het aan de boeren geleende geld moet afschrijven, heeft men 'een probleempje'.

 

EU subsidieert de Rabobank

In 2018 werd door de EU per ha een standaard subsidie gegeven van 267,34 euro per ha. Daarmee verdubbelt de EU feitelijk de opbrengst van de grond. Waarom doet de EU dat? Dit geld komt terecht bij de Rabobank en soortgelijke banken. Het kost de belastingbetaler heel veel geld. En de boeren schieten er helemaal niets mee op.

 

Einde pyramide spel

Inmiddels is het beleid van de Rabobank en het landbouwbeleid van de EU in harde botsing gekomen met de fysieke realiteit. Er dreigt een catastrofe voor de boeren. Feitelijk zijn bijna alle Nederlandse boeren failliet.

Het is mogelijk om de Nederlandse boeren te redden. Maar dan moeten we wel de Rabobank opofferen.

  • We dienen de Rabobank te verplichten alle leningen van boeren te saneren.

    Aangezien de Rabobank een hoofdrol heeft gespeeld in het pyramide spel is dit heel redelijk.
  • De prijzen van landbouwgrond moeten weer in overeenstemming worden gebracht met de feitelijke gebruikswaarde. De netto opbrengst van de grond moet de grondslag zijn van de waarde.

  • Boeren dienen inkomenssteun te krijgen, zover ze die nodig hebben. Ze werken voor de maatschappij en voor de mensen. Als we ze niet voldoende belonen, is er feitelijk sprake van slavernij.

    Je kunt ook stellen, dat de boeren gewoon zijn behandeld als geldvee. Door de Rabobank. Zie De boeren: het geldvee van Rabo bank

Vriendjes politiek

Het is natuurlijk niet waarschijnlijk, dat de Rabobank wordt opgeofferd. De Rabobank heeft vriendjes in Den Haag en Brussel. De boeren zijn daar nauwelijks welkom.

Toch heeft de Rabobank een probleem. De boeren realiseren zich nu, wat de Rabobank heeft aangericht. Ze zijn nu heel erg boos. En terecht!

 

Promoot ons !!!

Vind je een artikel goed? Promoot het artikel !!!

Zelf doen we niet mee aan twitter of facebook. Maar als je zelf twittert, twitter dan deze pagina. Of plaats een link naar deze pagina op je website of facebook-pagina.

Geen like-knop of twitter-knop

Wanneer er op een webpagina een facebook like knop of een twitter knop staat, krijgen facebook en twitter bericht, dat via jouw ip-nummer die pagina is bezocht. Facebook en twitter hebben omvangrijke databestanden gekoppeld aan jouw ip-nummer. Facebook weet meer van jou dan de NSA van de meest gezochte terrorist.

En Google? Bijna iedere website heeft google-analytics. (Deze site niet.) Via google analytics krijgt google informatie over pagina-bezoeken via jouw ip-nummer. Google is net zo erg als facebook.

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Voor contact met de eigenaar van deze website klikt u op 'Contact formulier'

Om feedback te geven op DEZE pagina klikt u op 'Feedback geven'. Feedback wordt niet gepubliceerd.

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Commentaar wordt gepubliceerd of genegeerd.

Als u commentaar wilt geven op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

T

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wie is de president van de USA?

 

Andreas Firewolf, nederlandse site

Cirkel van Licht en Liefde

Spiritualiteit en Seksualiteit

Variatarian vegetarische recepten

Andreas Firewolf, english site

Circle of Light and Love

Spirituality and Sexuality

Nul-A Computers, webhosting en website ontwikkeling met eigen CMS.

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  
reclame/nula__200_125euro.gif

 

reclame/CirkelHoog.gif

 

De boeren: het geldvee van Rabo bank
Rente manipulatie
Is de Haagse politiek doorgerot ?
Naar beginpagina
Wat is er nodig om autarkisch te leven ?
Energiepolitiek voor een beter milieu
Economische ideeen voor de nieuwe tijd
Landverraders eisen uw stem
Artikelen over de wereld politiek
Handhaving van de orde is ook een mensenrecht
De opiumwet
Religie en mensenrechten, gaan ze samen?
Is de Haagse politiek doorgerot ?
VVD volstrekt onbetrouwbaar
Hoe kunnen we beter samen leven=
Hoe zit het met rechten van kinderen?
Ideeen voor een beter klimaat en een beter milieu
Hoe gaan we met dieren om?
Vuile oorlog sinds 1982
Rentemanipulatie en cocaine handel
Ontwikkeld door Nul-A Computers