Email aan de tweede kamer: Optreden tegen RABO

 

 

27  Mei  2010

Promoot ons !!!

Vind je een artikel goed? Promoot het artikel !!!

Zelf doen we niet mee aan twitter of facebook. Maar als je zelf twittert, twitter dan deze pagina. Of plaats een link naar deze pagina op je website of facebook-pagina.

 

 

Efficiente zonnecellen goedkoper

Doorbraak in productie efficiente zonnecellen

24 mei 2010

Zonnecellen voor gewoon gebruik worden tot nu toe meestal gemaakt van silicium. Zonecellen op basis van gallium zetten ca. twee keer zoveel zonlicht om in elektriciteit. Toch worden ze weinig gebruikt, omdat ze zo duur zijn. Een nieuwe productie-methode kan zorgen voor een doorbaak. Zonnecellen op basis van gallium kunnen wellicht binnen enkele jaren betaalbaar worden voor algemene toepassingen.

Op de University of Illinois heeft men een productie-methode ontwikkeld, waarbij lagen gallium-arsenide op elkaar worden gestapeld, gescheiden door lagen aluminium-arsenide. Daarna wordt het aluminium-arsenide opgelost, waarna vellen gallium-arsenide overblijven. De vellen gallium-arsenide kunnen vervolgens naast elkaar op een ondergrond worden aangebracht, waardoor een zonne-paneel ontstaat. In één productie-gang verkrijgen ze 10 keer zoveel gallium-arsenide, hetgeen de kosten fors omlaag brengt.

Semiconductor Manufacturing Technique Holds Promise for Solar Energy

Wat zijn de voordelen?

  • Slechts een deel van het dak van de meeste huizen is gericht naar het zuiden. Het naar het zuiden gerichte oppervlak is beperkt. Oogst je twee keer zoveel elektriciteit per vierkante meter, dan is dat een groot voordeel.
  • Zonnecellen moeten ge-installeerd en onderhouden worden. De installatiekosten en onderhoudskosten van zonnecellen gaan (ongeveer) per vierkante meter. Oogst je twee keer zoveel elektriciteit per vierkante meter, dan halveren de installatiekosten en onderhoudskosten per kWh. Dat is ook een groot voordeel.

Ophouden met onzin-projecten

Er wordt veel geld verspild aan onzin-projecten zoals CO2-opslag. Elders heb ik voorgerekend dat CO2-opslag nu al veel duurder is per ton CO2, dan zonne-cellen. Als de rijke landen fors investeren in zonne-cellen, worden ze sneller goedkoper. De westerse overheden dienen onmiddelijk te stoppen met het verspillen van ons belastinggeld aan CO2-opslag. Dat geld is beter besteed wanneer zonne-energie er door wordt gestimuleerd.

 

Andreas

 

Ik ben beschikbaar voor brainstorm-sessies, lezingen en seminars. Klik hier voor meer informatie

 

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Voor contact met de eigenaar van deze website klikt u op 'Contact formulier'

Om feedback te geven op DEZE pagina klikt u op 'Feedback geven'. Feedback wordt niet gepubliceerd.

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Commentaar wordt gepubliceerd of genegeerd.

Als u commentaar wilt geven op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

T

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wie is de president van de USA?

 

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  
reclame/nula__200_125euro.gif

 

reclame/RasataHoog.gif

 

Ontwikkeld door Nul-A Computers