Email aan de tweede kamer: Optreden tegen RABO

 

 

05  Jan  2010

Promoot ons !!!

Vind je een artikel goed? Promoot het artikel !!!

Zelf doen we niet mee aan twitter of facebook. Maar als je zelf twittert, twitter dan deze pagina. Of plaats een link naar deze pagina op je website of facebook-pagina.

 

 

Gevangenis-systeem voor tot levenslang veroordeelden

Uit: Nieuwe Politiek 2003

"Het in'Twee maal geel is rood' beschreven beleid is niet gericht op rechtvaardige bestraffing, maar op minimalisatie van de maatschappelijke schade. Pleegt men éénmaal een ernstig misdrijf, dan krijgt men 5 jaar heropvoeding. De samenleving investeert éénmalig fors in de pleger van een misdrijf. Gaat iemand daarna opnieuw in de fout, dan wordt er niet meer in hem/haar geïnvesteerd. Dan wordt er alleen maar geïnvesteerd in verhindering van nieuwe misdrijven.

Om een gevangenis vol met tot levenslang veroordeelden leefbaar te houden, is het noodzakelijk om gedetineerden te kunnen belonen en te straffen. Daartoe dient een gevangenis te worden ingedeeld in een aantal niveau's. Bij goed gedrag kan men promoveren naar een hoger niveau met meer vrijheid en meer privileges. Bij slecht gedrag kan men degraderen naar een lager niveau met minder vrijheid en minder privileges."

In dit hoofdstuk vind je een gevangenis-systeem om de gevangenis leefbaar te houden voor gedetineerden en bewakers, zonder dat de kosten uit de hand lopen.

Het in'Twee maal geel is rood' beschreven beleid is niet gericht op rechtvaardige bestraffing, maar op minimalisatie van de maatschappelijke schade. Pleegt men éénmaal een ernstig misdrijf, dan krijgt men 5 jaar heropvoeding. De samenleving investeert éénmalig fors in de pleger van een misdrijf. Gaat iemand daarna opnieuw in de fout, dan wordt er niet meer in hem/haar geïnvesteerd. Dan wordt er alleen maar geïnvesteerd in verhindering van nieuwe misdrijven.

Om een gevangenis vol met tot levenslang veroordeelden leefbaar te houden, is het noodzakelijk om gedetineerden te kunnen belonen en te straffen. Daartoe dient een gevangenis te worden ingedeeld in een aantal niveau's. Bij goed gedrag kan men promoveren naar een hoger niveau met meer vrijheid en meer privileges. Bij slecht gedrag kan men degraderen naar een lager niveau met minder vrijheid en minder privileges. Ik denk daarbij aan de volgende niveau's:

 1. Discipline-niveau.

  Om 06.00 uur 's ochtends op, bed opmaken, slaapzaal schoonmaken, corvee, lichaamsoefeningen, militaire discipline. Keiharde aanpak van mensen die de regels overtreden.

  Op dit niveau wordt men gedrild tot het naleven van de regels en tot het nakomen van verplichtingen. Wie geleerd heeft zich aan de regels te houden en zelfstandig verplichtingen na te komen, kan naar niveau 2.

 2. Autonomie-niveau.

  Gedetineerden hebben hun eigen cel en zijn daar bijna autonoom, zolang men de cel voldoende schoon houdt. 40 uur per week dienen ze te werken. Met dit werk verdienen ze privileges, zoals toegang tot internet, kabel t.v., etc. Ze blijven wel binnen de gevangenis. Mensen waarvan men vrijwel zeker weet, dat ze geen gekke dingen meer gaan doen en die niet proberen te ontsnappen, kunnen naar niveau 3.

 3. Gedeeltelijke vrijheid-niveau.

  Gedetineerden mogen onder begeleiding de gevangenis uit om te werken in natuurgebieden, parken, etcetera. Verder hebben ze dezelfde rechten als op het autonomie-niveau.

Indien een gedetineerde zich misdraagt of probeert te vluchten, wordt hij/zij één niveau teruggezet. Als men op dat niveau een tijd lang goed heeft gefunctioneerd, kan de gedetineerde een niveau stijgen.

Dit systeem motiveert de gedetineerden tot sociaal aangepast gedrag. Wanneer men zich behoorlijk gedraagt, heeft men een behoorlijk leven. Wie zich misdraagt, brengt zichzelf in ernstige problemen.

 

Andreas

 

Ik ben beschikbaar voor brainstorm-sessies, lezingen en seminars. Klik hier voor meer informatie

 

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Voor contact met de eigenaar van deze website klikt u op 'Contact formulier'

Om feedback te geven op DEZE pagina klikt u op 'Feedback geven'. Feedback wordt niet gepubliceerd.

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Commentaar wordt gepubliceerd of genegeerd.

Als u commentaar wilt geven op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

T

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wie is de president van de USA?

 

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  
reclame/nula__200_125euro.gif

 

reclame/varietarier.gif

 

Ontwikkeld door Nul-A Computers