Is de Haagse politiek doorgerot ? Minister van Financien weigert de wet te handhaven. Staatssecretaris van Economische zaken weigert bankenkartel aan te pakken. Bankroversbendes zoals Rabo, ABN-AMRO en ING beroven het nederlandse volk met steun van de Nederlandse bank, de AFM en de gehele politiek.

 

Rente in Nederland ruim VIER keer zo hoog als in Duitsland. Rente manipulatie

 

 

05  Jan  2010

Energie-behoefte kwarteren

De VVD is helemaal thuis in Madurodam

´Een discussie over het halveren van de energievraag hoort thuis in de gemeenteraad van Madurodam´ was onlangs de stellingname van VVD-kamerlid Paul de Kron. Daar ben ik het niet mee eens. Volgens mij is halvering van de energievraag zelfs geen (technologische) uitdaging. We kunnen gemakkelijk kwartering van de energievraag halen.

Voorbeeld 1:

Veel mensen rijden alleen naar hun werk. Dit doen we in energie verslindende bakbeesten van auto´s. Een goed alternatief is technisch eenvoudig maar wordt niet aangeboden.

Stel je een gestroomlijnde eenpersoons auto voor. De auto heeft elektrische wielen, geen motor. De auto is voorzien van pedalen, zoals bij een fiets. Inplaats van een motor heeft de auto een stroomgenerator op LPG, aardgas, benzine, diesel, o.i.d. De auto is zo licht mogelijk, liefst minder dan 100 kg. Binnen de stad rijd je vooral op spierkracht. Goed voor je conditie en goed tegen overgewicht. Buiten de stad kun je meetrappen en de rest van de energie komt van de stroomgenerator. Hoeveel energie heb je nodig voor 100 km? Binnen de stad veel minder dan het equivalent van een liter benzine. Buiten de stad is 1 op 100 gemakkelijk haalbaar, 1 op 200 is een uitdaging.

Als we massaal over zouden schakelen op dergelijke voertuigen, zou het fijnstofprobleem snel opgelost zijn. En de energievraag? Die zou dalen tot ca. 10 procent.

Waarom is een dergelijk voertuig er nog niet? Het is niet sexy. Steeds meer mensen verlangen naar een SUV van 1500 kg inplaats van een eenvoudig voertuig van minder dan 100 kg. Oplossen van het energieprobleem is eerder een sociaal/psychologisch probleem dan een technisch probleem.

.

Er zijn plannen om de A9 te verbinden met de A6 en deze verbinding dwars door het Naarder-meer te leggen. Een goedkoper en energie-zuinig alternatief is het volgende:

Plaats op de drukke delen van het wegennet een tweede laag, die alleen toegang biedt voor lichte en smalle auto's (bijvoorbeeld tot 300 kg) en voor motorrijders. Omdat deze voertuigen licht zijn, kan deze tweede laag licht uitgevoerd worden. Omdat de voertuigen smal zijn, kunnen er drie rijstroken aangelegd worden boven een rijksweg van twee rijstroken.

Veel mensen rijden toch al alleen tussen huis en werk. Een licht voertuig waarmee men door kan rijden wordt dan heel aantrekkelijk. Tegelijk worden de zware wegen op de benedenverdieping ontzien, zodat vrachtverkeer beter kan doorrijden. Minder file betekent minder vervuiling en lagere kosten.

Een smalle elektrische trapauto kan populair gemaakt worden met overheidsbeleid. Geeft men een dergelijk voertuig extra ruimte, dan verhoogt men de aantrekkelijkheid.

Voorbeeld 2:

Stel je een hondertal huizen voor, licht geisoleerd. Over deze huizen leggen we een koepel van meerwandig polycarbonaat. De huizen staan als het ware in een broeikas. Van april tot november is er teveel warmte. Met een warmtepomp slaan we deze energie op in de bodem. In de winter verwarmen we hiermee de gehele koepel tot 15 a 18 graden.

In deze koepel groeit een enorme hoeveelheid biomassa. Bij matig snoeien oogst je al gauw 10 ton biomassa per hectare. Dit snoeiafval wordt gedroogd en vervolgens verbrand. Met een stingermotor wekken we elektriciteit op voor de huizen in de koepel en voor de warmtepomp. Een dergelijk complex vraagt geen energie maar levert energie. En als extra bonus leven de bewoners zelfs in de winter in een behaaglijke groene omgeving.

Wil je info over het wonen in een subtropische tuin? Wonen in een subtropische tuin

Misschien moeten we VVD-kamerlid de Kron gelijkgeven. Een discussie over het halveren van de energievraag is voor lilliputters. Geestelijke reuzen plannen energie-reductie met 90%. Toch?

 

Andreas

 

Ik ben beschikbaar voor brainstorm-sessies, lezingen en seminars. |||p|2441|Klik hier voor meer informatie|*|

 

 

Promoot ons !!!

Vind je een artikel goed? Promoot het artikel !!!

Zelf doen we niet mee aan twitter of facebook. Maar als je zelf twittert, twitter dan deze pagina. Of plaats een link naar deze pagina op je website of facebook-pagina.

Geen like-knop of twitter-knop

Wanneer er op een webpagina een facebook like knop of een twitter knop staat, krijgen facebook en twitter bericht, dat via jouw ip-nummer die pagina is bezocht. Facebook en twitter hebben omvangrijke databestanden gekoppeld aan jouw ip-nummer. Facebook weet meer van jou dan de NSA van de meest gezochte terrorist.

En Google? Bijna iedere website heeft google-analytics. (Deze site niet.) Via google analytics krijgt google informatie over pagina-bezoeken via jouw ip-nummer. Google is net zo erg als facebook.

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Voor contact met de eigenaar van deze website klikt u op 'Contact formulier'

Om feedback te geven op DEZE pagina klikt u op 'Feedback geven'. Feedback wordt niet gepubliceerd.

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Commentaar wordt gepubliceerd of genegeerd.

Als u commentaar wilt geven op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

T

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wie is de president van de USA?

 

Andreas Firewolf, nederlandse site

Cirkel van Licht en Liefde

Spiritualiteit en Seksualiteit

Variatarian vegetarische recepten

Andreas Firewolf, english site

Circle of Light and Love

Spirituality and Sexuality

Nul-A Computers, webhosting en website ontwikkeling met eigen CMS.

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  
reclame/nula_200.gif

 

reclame/varietarier.gif

 

Wonen in een subtropische tuin
Rente manipulatie
Is de Haagse politiek doorgerot ?
Naar beginpagina
Wat is er nodig om autarkisch te leven ?
Energiepolitiek voor een beter milieu
Economische ideeen voor de nieuwe tijd
Landverraders eisen uw stem
Artikelen over de wereld politiek
Handhaving van de orde is ook een mensenrecht
De opiumwet
Religie en mensenrechten, gaan ze samen?
Is de Haagse politiek doorgerot ?
VVD volstrekt onbetrouwbaar
Hoe kunnen we beter samen leven=
Hoe zit het met rechten van kinderen?
Ideeen voor een beter klimaat en een beter milieu
Hoe gaan we met dieren om?
Vuile oorlog sinds 1982
Rentemanipulatie en cocaine handel
Ontwikkeld door Nul-A Computers