Is de Haagse politiek doorgerot ? Minister van Financien weigert de wet te handhaven. Staatssecretaris van Economische zaken weigert bankenkartel aan te pakken. Bankroversbendes zoals Rabo, ABN-AMRO en ING beroven het nederlandse volk met steun van de Nederlandse bank, de AFM en de gehele politiek.

 

Rente in Nederland ruim VIER keer zo hoog als in Duitsland. Rente manipulatie

 

 

24  Mei  2011

Ik wil mijn democratie terug !!!

Nederland is feitelijk al een deelstaat van Europa.

Het voorgaande artikel is ook in iets anders vorm gepubliceerd op plein66.nl. Hieronder volgt een antwoord op reacties op dit forum.

"De vraag of nationalisme een ziekte is, is een discussie op zich. Redenerend vanuit het dogma dat wij ons allemaal moeten scharen onder de vleugels van het Groot Europese Rijk kan ik mij die redenatie voorstellen. Al zou ik dan nog een stap verder willen gaan en pleiten voor een Wereldregering, vanuit de gedachte dat wij allemaal bemanningsleden zijn van het ruimteschip Aarde."

Dat nationalisme een ziekte is is afdoende bewezen door WO I en WO II. Nationalisme of tribal-isme was vroeger nuttig, tegenwoordig is het schadelijk.

Een wereldregering is iets waarover je van mij best mag dromen. Ik ben daarvoor te realistisch.

De EU in zijn huidige toestand is instabiel. De EU-landen zijn heel nauw met elkaar verbonden, maar er is geen centraal gezag. Daardoor hobbelen we van crisis naar crisis, hetgeen zeer veel sociale en economische schade veroorzaakt.

Terug naar een co-operatie van volledig onafhankelijke landen kan waarschijnlijk niet meer. In ieder geval zou dat vreselijk veel gaan kosten

Sommige politici en beleidsmakers schijnen te denken, dat er een terugweg mogelijk is. Dat we uit de euro kunnen. Dat we bepaalde landen uit de euro kunnen zetten. De kosten van dergelijke maatregelen zijn te hoog. Dat zou tot een terugval in welvaart leiden, die de bevolking niet zou pikken.

Het point-of-no-return zijn we met de EU al lang geleden gepasseerd.

We kunnen alleen vooruit. Voorstellen om over 20-30 jaar te discussieren over een federaal europa zijn contra-productief. Waarom ben je zo bang voor zo'n discussie ???

Overigens ben ik ook tegen zo'n discussie. Volkomen zinloos. We moeten een federaal europa gewoon creëren. De enige zinvolle discussie is: Hoe gaan we ons nieuwe federale huis inrichten. De vraag of het er moet komen is zinloos, omdat het casco er al staat.

Het voorgaande artikel is ook in iets anders vorm gepubliceerd op plein66.nl. Hieronder volgt een antwoord op reacties op dit forum.

"Als er een streep wordt gezet door duizenden jaren Europese geschiedenis, economische ontwikkeling, bestaande rechtssystemen en parlementaire democratie. En dan heb ik het nog maar even niet over het opheffen van de 23 bestaande talen, die door de 500 miljoen burgers van de lidstaten worden gesproken. Die zouden natuurlijk vervangen moeten worden door een voor iedereen hanteerbare nieuwe Europese taal, om ongelijkheid te voorkomen."

Dat is holle retoriek. Voor een centrale overheid hoeven geen talen afgeschaft te worden. De USA is ook twee-talig. Iedere gebruiksaanwijzing in de EU wordt geleverd in alle EU-talen. De volken houden gewoon hun geschiedenis. Het worden gewoon staten van de Verenigde Staten van Europa.

Vertaald naar Nederland:

We mogen twee kamers houden, maar de eerste kamer wordt potsierlijk, een dure hobby van nostalgisten. Al begin van deze eeuw pleitte ik voor afschaffing.

We mogen ons koningshuis gewoon houden. Maar een koning die zich bemoeit met de formatie van een deelstaat-regering heeft ook iets potsierlijks. Ik denk, dat Willem Alexander wel wat beters te doen heeft dan koekhappen en lintjesknippen. Maar als hij graag koning wil worden en de meerderheid van Nederland wil een koningshuis, dan zal de USE (United States of Europe) daar geen bezwaar tegen maken.

Eigenlijk begrijp ik mensen als jij niet. Ik neem aan, dat je wilt, dat er strenge regels worden opgelegd aan Griekenland, Spanje, Portugal en Ierland. Dan zouden die regels ook voor Nederland moeten gelden. Dat betekent, dat Nederland steeds meer verantwoording moet afleggen aan Brussel. En dat Nederland al feitelijk een deelstaat is. We noemen het alleen niet zo.

Als de Nederlandse regering nauwelijks invloed heeft in Brussel en Brussel veel invloed in Nederland, waar is dan de democratie ???

Als we onze democratie terugwillen, moeten we een gekozen president van de USE eisen, met een direct gekozen senaat en een direct gekozen congres. En een grondwet, die ons beschermt tegen overijverige ambtenaren. En Europese rechters, die onze grondrechten beschermen.

Volgens de nederlandse grondwet mogen rechters de wetten die politici maken, NIET toetsen aan de grondwet. Dat is een overblijfsel van onze achterlijke historie, waarvan politici maar graag gebruik van maken. Ik wil Europese rechters, een europese grondwet en de mogelijkheid om wetten te laten toetsen aan de grondwet.

Kortom: Ik wil mijn democratie terug !!!

Naar pagina    1    Deze pagina   

 

Andreas

 

Ik ben beschikbaar voor brainstorm-sessies, lezingen en seminars. |||p|2441|Klik hier voor meer informatie|*|

 

 

Promoot ons !!!

Vind je een artikel goed? Promoot het artikel !!!

Zelf doen we niet mee aan twitter of facebook. Maar als je zelf twittert, twitter dan deze pagina. Of plaats een link naar deze pagina op je website of facebook-pagina.

Geen like-knop of twitter-knop

Wanneer er op een webpagina een facebook like knop of een twitter knop staat, krijgen facebook en twitter bericht, dat via jouw ip-nummer die pagina is bezocht. Facebook en twitter hebben omvangrijke databestanden gekoppeld aan jouw ip-nummer. Facebook weet meer van jou dan de NSA van de meest gezochte terrorist.

En Google? Bijna iedere website heeft google-analytics. (Deze site niet.) Via google analytics krijgt google informatie over pagina-bezoeken via jouw ip-nummer. Google is net zo erg als facebook.

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Voor contact met de eigenaar van deze website klikt u op 'Contact formulier'

Om feedback te geven op DEZE pagina klikt u op 'Feedback geven'. Feedback wordt niet gepubliceerd.

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Commentaar wordt gepubliceerd of genegeerd.

Als u commentaar wilt geven op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

T

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

In welk jaar werd de euro ingevoerd? (Tweeduizend en twee)

 

Andreas Firewolf, nederlandse site

Cirkel van Licht en Liefde

Spiritualiteit en Seksualiteit

Variatarian vegetarische recepten

Andreas Firewolf, english site

Circle of Light and Love

Spirituality and Sexuality

Nul-A Computers, webhosting en website ontwikkeling met eigen CMS.

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  
reclame/nula_200.gif

 

reclame/spiri_healing.gif

 

Rente manipulatie
Is de Haagse politiek doorgerot ?
Naar beginpagina
Wat is er nodig om autarkisch te leven ?
Energiepolitiek voor een beter milieu
Economische ideeen voor de nieuwe tijd
Landverraders eisen uw stem
Artikelen over de wereld politiek
Handhaving van de orde is ook een mensenrecht
De opiumwet
Religie en mensenrechten, gaan ze samen?
Is de Haagse politiek doorgerot ?
VVD volstrekt onbetrouwbaar
Hoe kunnen we beter samen leven=
Hoe zit het met rechten van kinderen?
Ideeen voor een beter klimaat en een beter milieu
Hoe gaan we met dieren om?
Vuile oorlog sinds 1982
Rentemanipulatie en cocaine handel
Ontwikkeld door Nul-A Computers