Email aan de tweede kamer: Optreden tegen RABO

 

 

11  Feb  2015

Promoot ons !!!

Vind je een artikel goed? Promoot het artikel !!!

Zelf doen we niet mee aan twitter of facebook. Maar als je zelf twittert, twitter dan deze pagina. Of plaats een link naar deze pagina op je website of facebook-pagina.

 

 

Waterstof auto goedkoper dan benzine-auto

Is een auto op waterstof goedkoper dan een auto op benzine, indien je de waterstof zelf aanmaakt met zonnepanelen ???

JA !

 

conversie rekenen:

In Nederland leveren zonnepanelen ongeveer 350 kWh per jaar op bij een vermogen van 500 Wattpiek. Conversie van elektriciteit naar waterstof en daarna van waterstof naar elektriciteit kan met een efficientie van ca. 30%. 500 Wattpiek levert dan ca. 105 kWh aan energie per jaar voor een waterstofauto. In 10 jaar is dat ruim 1000 kWh. Zonnepanelen gaan meestal meer dan 20 jaar mee.

Een liter benzine heeft een energie-inhoud van ca. 32,4 MJ of 9 kWh. Verbranden van benzine in een automotor kan met een efficientie van 25%. (De meeste auto's halen niet eens 20%.) Het rendement van een liter benzine is dan 2,25 kWh.

500 Wattpiek aan zonnepanelen komen bij gebruik van de energie in een waterstofauto overeen met ongeveer 444 liters benzine in 10 jaar. Bij de huidige prijs aan de pomp (ca 1,50 euro) is dat 666 euro. Aangenomen dat de prijs de komende 10 jaar verdubbelt, kunnen we rekenen met ruim 1200 euro. Bij een aanschafprijs van 1 euro per Wattpiek is een waterstofauto meer dan de helft goedkoper dan een benzine-auto, afgezien van de apparatuur.

Er zijn bijkomende kosten. Ik heb onvoldoende informatie om een goede kostenschatting te maken. Ik kan wel wat voorrekenen.

Stel dat je per maand 100 liter benzine verbruikt. Dat is in 10 jaar 12000 liter benzine. Bij een gemiddelde prijs van 2,75 euro (uitgaande van prijsverdubbeling in 10 jaar) kost dat 33000 euro. Waterstof is de helft goedkoper, zie hierboven. De vraag is: Kun je voor 16.500 euro de extra apparatuur kopen? Zo ja, dan ben je in de eerste 10 jaar iets goedkoper uit. Daarna rijd je bijna gratis in je auto, totdat de apparatuur vervangen moet worden.

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Voor contact met de eigenaar van deze website klikt u op 'Contact formulier'

Om feedback te geven op DEZE pagina klikt u op 'Feedback geven'. Feedback wordt niet gepubliceerd.

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Commentaar wordt gepubliceerd of genegeerd.

Als u commentaar wilt geven op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

T

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

Wie is de president van de USA?

 

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  
reclame/nula_200.gif

 

reclame/varietarier.gif

 

Ontwikkeld door Nul-A Computers