Is de Haagse politiek doorgerot ? Minister van Financien weigert de wet te handhaven. Staatssecretaris van Economische zaken weigert bankenkartel aan te pakken. Bankroversbendes zoals Rabo, ABN-AMRO en ING beroven het nederlandse volk met steun van de Nederlandse bank, de AFM en de gehele politiek.

 

Rente in Nederland ruim VIER keer zo hoog als in Duitsland. Rente manipulatie

 

 

11  Feb  2015

Waterstof auto goedkoper dan benzine-auto

Is een auto op waterstof goedkoper dan een auto op benzine, indien je de waterstof zelf aanmaakt met zonnepanelen ???

JA !

 

conversie rekenen:

In Nederland leveren zonnepanelen ongeveer 350 kWh per jaar op bij een vermogen van 500 Wattpiek. Conversie van elektriciteit naar waterstof en daarna van waterstof naar elektriciteit kan met een efficientie van ca. 30%. 500 Wattpiek levert dan ca. 105 kWh aan energie per jaar voor een waterstofauto. In 10 jaar is dat ruim 1000 kWh. Zonnepanelen gaan meestal meer dan 20 jaar mee.

Een liter benzine heeft een energie-inhoud van ca. 32,4 MJ of 9 kWh. Verbranden van benzine in een automotor kan met een efficientie van 25%. (De meeste auto's halen niet eens 20%.) Het rendement van een liter benzine is dan 2,25 kWh.

500 Wattpiek aan zonnepanelen komen bij gebruik van de energie in een waterstofauto overeen met ongeveer 444 liters benzine in 10 jaar. Bij de huidige prijs aan de pomp (ca 1,50 euro) is dat 666 euro. Aangenomen dat de prijs de komende 10 jaar verdubbelt, kunnen we rekenen met ruim 1200 euro. Bij een aanschafprijs van 1 euro per Wattpiek is een waterstofauto meer dan de helft goedkoper dan een benzine-auto, afgezien van de apparatuur.

Er zijn bijkomende kosten. Ik heb onvoldoende informatie om een goede kostenschatting te maken. Ik kan wel wat voorrekenen.

Stel dat je per maand 100 liter benzine verbruikt. Dat is in 10 jaar 12000 liter benzine. Bij een gemiddelde prijs van 2,75 euro (uitgaande van prijsverdubbeling in 10 jaar) kost dat 33000 euro. Waterstof is de helft goedkoper, zie hierboven. De vraag is: Kun je voor 16.500 euro de extra apparatuur kopen? Zo ja, dan ben je in de eerste 10 jaar iets goedkoper uit. Daarna rijd je bijna gratis in je auto, totdat de apparatuur vervangen moet worden.

 

Promoot ons !!!

Vind je een artikel goed? Promoot het artikel !!!

Zelf doen we niet mee aan twitter of facebook. Maar als je zelf twittert, twitter dan deze pagina. Of plaats een link naar deze pagina op je website of facebook-pagina.

Geen like-knop of twitter-knop

Wanneer er op een webpagina een facebook like knop of een twitter knop staat, krijgen facebook en twitter bericht, dat via jouw ip-nummer die pagina is bezocht. Facebook en twitter hebben omvangrijke databestanden gekoppeld aan jouw ip-nummer. Facebook weet meer van jou dan de NSA van de meest gezochte terrorist.

En Google? Bijna iedere website heeft google-analytics. (Deze site niet.) Via google analytics krijgt google informatie over pagina-bezoeken via jouw ip-nummer. Google is net zo erg als facebook.

 

Ik doe niet mee met anti-sociale media

 

Ik doe niet mee met facebook, twitter en dergelijke vanwege de voortdurende privacy-schendingen en het anti-sociale gedrag van dit soort anti-sociale media. Anti-sociale media bevorderen autistisch en narcistisch gedrag.

 

 

 

Commentaar formulier

Voor contact met de eigenaar van deze website klikt u op 'Contact formulier'

Om feedback te geven op DEZE pagina klikt u op 'Feedback geven'. Feedback wordt niet gepubliceerd.

 

 

Gebruik dit formulier UITSLUITEND om commentaar te geven op de inhoud van deze pagina of op de commentaren van anderen. Commentaar wordt gepubliceerd of genegeerd.

Als u commentaar wilt geven op deze pagina, vul dan de volgende velden in.

Schermnaam:

Vul uw internet-naam in. Deze naam kan worden gepubliceerd.

Email:

Indien u persoonlijk antwoord wilt, vul dan uw email-adres in. Dit adres wordt niet gepubliceerd of verkocht aan databases.

Commentaar of vraag:

T

Resterend aantal tekens: 5000

Antispam:

Indien u een mens bent, vul dan deze vraag correct in.

In welk jaar werd de euro ingevoerd? (Tweeduizend en twee)

 

Andreas Firewolf, nederlandse site

Cirkel van Licht en Liefde

Spiritualiteit en Seksualiteit

Variatarian vegetarische recepten

Andreas Firewolf, english site

Circle of Light and Love

Spirituality and Sexuality

Nul-A Computers, webhosting en website ontwikkeling met eigen CMS.

Contrast
normaal
Lettergrootte
1   2   3   4   5  
reclame/nula_200.gif

 

reclame/spiri_healing.gif

 

Rente manipulatie
Is de Haagse politiek doorgerot ?
Naar beginpagina
Wat is er nodig om autarkisch te leven ?
Energiepolitiek voor een beter milieu
Economische ideeen voor de nieuwe tijd
Landverraders eisen uw stem
Artikelen over de wereld politiek
Handhaving van de orde is ook een mensenrecht
De opiumwet
Religie en mensenrechten, gaan ze samen?
Is de Haagse politiek doorgerot ?
VVD volstrekt onbetrouwbaar
Hoe kunnen we beter samen leven=
Hoe zit het met rechten van kinderen?
Ideeen voor een beter klimaat en een beter milieu
Hoe gaan we met dieren om?
Vuile oorlog sinds 1982
Rentemanipulatie en cocaine handel
Ontwikkeld door Nul-A Computers